Horganyzás

Galvanikus horgany bevonatok készítésére 6 technológiai sor áll rendelkezésre, amelyből egy sor savas- míg 5 sor lúgos technológiával működik. A horganyrétegek utókezelésére - mind három sor esetében – kizárólag három vegyértékű krómvegyületeket tartalmazó (ROHS megfelelő) passziválókat (kék, sárga, fekete, vastag) alkalmazunk.

Savas horganyozó sor:
A cink leválasztását gyengén savas elektrolitban végezzük. A bevonat utókezelését kék, sárga rétegekkel látjuk el, amelyek már teljes mértékben kielégítik az élelmiszer- és autóipar követelményeit is.
Szükség esetén lehetőség van úgynevezett vastag (kék) passziváló, valamint lakk alkalmazására is a felületeken, amelyek a korrózióvédelem növelését nagyban elősegítik. Ezek együttes alkalmazása esetén akár 600 órás sópermet-állóságot is el tudunk érni!

A technológiai soron a legnagyobb horganyozható méret:
- 1900 x 950 x 300.

Lúgos horganyozó:
- A cink leválasztása lúgos (pH ~ 13) közegben történik, két automata üzemmódban működő daru segítségével. A lúgos fürdő egy rendkívül egyenletes szóráseloszlási képet mutat, aminek köszönhetően könnyebb kielégíteni partnereink azon igényét, amely során nem csak a minimális rétegvastagság, hanem a maximális horganyvastagság is elő van írva. A lúgos fürdők a fejlesztéseknek köszönhetően már esztétikai megjelenésükben sem térnek el a savas fürdőktől. A soron, a galvanikusan leválasztott horgany esetében, CrVI mentes kék, sárga, fekete és vastag passziválásra van lehetőség.

A technológiai sorokon a legnagyobb horganyozható méretek:
- Kék passziválással: 2900 x 950 x 500
- Sárga passziválással: 2900 x 950 x 500
- Fekete Passziválással: 1950 x 950 x 400
- Vastag Passziválással: 1950 x 950 x 400


Tömeg (dobos) Lúgos horganyozó sor:
- kék, sárga és vastag passziválás alkalmazható.